Gehandicaptenparkeerkaart
Voor wie?
Heeft u een langdurige (meer dan een half jaar) lichamelijke beperking waardoor u met de gebruikelijke hulpmiddelen niet meer dan 100 meter kunt overbruggen? Of bent u voor vervoer van deur tot deur continu afhankelijk van de hulp van de bestuurder? In beide gevallen kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart.
Soorten parkeerkaarten
Er zijn verschillende soorten parkeerkaarten:
- bestuurderskaart, als u zelf een auto of brommobiel bestuurt
- passagierskaart, als u reist als bijrijder
- een combinatie van een passagiers- en bestuurderskaart
Waar mag ik met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren?
- Op speciaal daarvoor aangegeven parkeerplaatsen in heel Nederland en in de meeste Europese landen. Leg uw parkeerkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit.
- Niet parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats waaraan een specifiek kenteken is verbonden. Ook niet op een laad- en losplek.
- Buiten gemeente Zaltbommel moet u zelf nagaan of u parkeergeld moet betalen. In gemeente Zaltbommel betaalt u geen parkeergeld.
Aanvragen
Wilt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen? Neem dan contact op met een van onze Wmo-consulenten. U bereikt ze telefonisch van 8.30 tot 12.30 uur via 14 0418. Zij kijken samen met u of u in aanmerking komt voor een maatwerkvoorziening.
Na ontvangst van een eventuele aanvraag, vindt indicatiestelling plaats. In sommige gevallen doet de Wmo-consulent dit zelf, bijvoorbeeld als u bekend bent bij de Wmo. In andere gevallen vragen wij medisch advies op bij een medisch adviseringsbureau. Afhankelijk van het advies verstrekken wij aan u wel of geen kaart. U krijgt hierover schriftelijk bericht.
Voor de afhandeling moet u 1 recente pasfoto inleveren. De gehandicaptenparkeerkaart kan worden afgegeven voor de maximale duur van 5 jaar.
Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan een gehandicaptenparkeerkaart.