Lees pagina voor

Coming Out Day

14 oktober 2024

Op 11 oktober was het Coming Out Day. Op deze datum wordt er internationaal aandacht besteed aan het uit de kast komen, oftewel de coming out. Hét moment waarop mensen openlijk uitkomen voor seksuele voorkeur of genderidentiteit.

Wethouder Karima Bouchtaoui hees dit jaar de regenboogvlag bij het Cambium College. Natuurlijk wapperde de vlag ook bij ons gemeentekantoor. Aansluitend was er een koffiemoment met de wethouder, het Regenboogcomité, de Gender and Sexuality Alliance (GSA) van het Cambium College en andere aanwezigen.

Symbool voor gelijkwaardigheid

Met het hijsen van de vlag onderstrepen we dat iedereen gelijkwaardig is en dat je jezelf mag en moet kunnen zijn. De regenboogvlag staat hiervoor symbool. Sinds 2022 is het Regenboogcomité actief in de gemeente Zaltbommel. Het comité vraagt aandacht voor belangrijke data in het jaar, zoals Coming Out Day en Paarse Vrijdag (2e vrijdag in december) en is bereikbaar via regenboogcomitezaltbommel@gmail.com.

Ervaart u discriminatie vanwege uw seksuele voorkeur of genderidentiteit? Meld dit bij Discriminatie.nl (Deze link gaat naar een externe website). Zij staan klaar om u te helpen.

Leerlingen met wethouder en leerkracht hijsen op het plein voor het Cambium college de regenboogvlag