Lees pagina voor

Koninklijke onderscheiding voor Jan van Maren

4 oktober 2024

Gisteren, donderdag 3 oktober reikte burgemeester Bakermans rond 17.00 uur een Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uit aan de heer Jan van Maren uit Zaltbommel.

De heer van Maren ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor muziek en Nivo-Sparta. Hij heeft zich bijna zijn hele leven lang serieus en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel hard gemaakt voor muziek en voetbalminnend Zaltbommel.

De heer van Maren is al 50 jaar muziekpromotor van bandjes, solo-muzikanten en podia in de regio. Hij ondersteunde lokale bands, organiseerde optredens, regelde repetitieruimtes en eventueel de apparatuur. Dagelijks was hij op zoek om nieuwe kansen voor lokale muzikanten te creëren. In Zaltbommel wordt hij gezien als een onmisbare schakel in de lokale muziekscene.

Daarnaast is de heer Van Maren al meer dan 25 jaar zeer actief voor voetbalvereniging NIVO Sparta. Hij verzorgde de PR voor de club en is bestuursvertegenwoordiger bij wedstrijden van het eerste herenteam. Hij zorgde voor invulling van het walking voetbal, de wekelijkse biljartclub, organiseerde jaarlijkse sponsoracties en was steward bij evenementen. Samen met Tom Metz verzorgde hij NIVO TV. Altijd bood hij de helpende hand, nam initiatieven, organiseerde allerlei activiteiten en promootte NIVO Sparta op allerlei gebied.

De heer Van Maren heeft veel mensen onvergetelijke herinneringen gegeven door muziek te maken, door muziek te ondersteunen en muziek te laten beleven. En Nivo Sparta was zonder hem niet de vereniging die het nu is.

Jan van Maaren liggend in bed met slangetje in neus krijgt lintje opgespeld door burgemeester Bakermans Jan van Maren ligt in bed omringd door zijn familie en burgemeester Bakermans