Lees pagina voor

Werkzaamheden langs de afgedamde Maas voor herstel waterkwaliteit

27 augustus 2024

In de Afgedamde Maas is de afgelopen 150 jaar veel natuur verdwenen. Zoals waterplanten, vissen en kleine waterdiertjes. Rijkswaterstaat wil daarom de ecologische waterkwaliteit verbeteren. In onze gemeente gaat dit gebeuren voor de gebieden Doornwaard en Poederoijense Waard. De plannen zijn nu klaar. U kunt ze inzien en erop reageren.

Waar vindt u de plannen?

De plannen vindt u op www.platformparticipatie.nl/afgedamdemaas (Deze link gaat naar een externe website). Wilt u reageren op de plannen? Dien dan een zienswijze in. Dit kan tot en met dinsdag 1 oktober 2024.

Inloopavond

Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 5 september een inloopavond in Zalencentrum 't Gement, Donkerstraat 19 in Aalst. U kunt dan vragen stellen over de plannen en over de procedure voor het indienen van een zienswijze. U bent welkom tussen 19.00 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Meer weten of vragen?

Voor vragen over de procedure van de zienswijze kunt u bellen naar 070-456 96 07. Meer informatie over de maatregelen? Dan kunt u bellen met 0800-8002 of leest u op de website www.samenwerkenaanriviernatuur.nl (Deze link gaat naar een externe website) (pagina Maas).