Lees pagina voor

Nachtcontroles visplekken buitengebied

22 augustus 2024

Bij recente nachtcontroles in de Bommelerwaard en langs de Maas zijn in twee aaneengesloten weekenden 19 sportvissers beboet. Daarnaast gingen 14 sportvissers met een waarschuwing naar huis. In totaal zijn er 138 controles uitgevoerd door samenwerkende handhavers.

Boetes en waarschuwingen

De boetes werden uitgedeeld aan sportvissers die meer dan het toegestane aantal vishengels gebruikten, geen nachtvistoestemming hadden of niet de juiste vispas hadden. Via de website www.visplanner.nl (Deze link gaat naar een externe website) kunnen sportvissers de regels voor elke waterpartij opzoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld op de Waal ten westen van Zaltbommel andere regels dan richting het oosten.

Extra aandacht voor overlast en veiligheid

Naast visserij besteedden de handhavers ook aandacht aan zaken zoals overlast, afval en verkeersveiligheid. De nachtcontroles passen binnen de aanpak voor een Veilig Buitengebied. Wist u dat u als inwoner ook kunt bijdragen aan het aanpakken van visstroperij? Melden van stroperij kan dag en nacht via 0900-8844 of meldvisstroperij.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Waardering voor onze handhavers

We bedanken voor hun waakzaamheid de opsporingsambtenaren van Hengelsport Federatie Midden Nederland, Sportvisserij ZuidWest Nederland, Wildbeheereenheid West Maas en Waal, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de boa’s van de gemeente Zaltbommel.