Lees pagina voor

Burgemeester Bakermans aan de slag in Zaltbommel

1 augustus 2024

Vandaag, donderdag 1 augustus is Marnix Bakermans gestart als waarnemend burgemeester van de gemeente Zaltbommel. Hij volgt Pieter van Maaren op en blijft tot er een nieuwe, kroonbenoemde burgemeester is. Naar verwachting zal dat eind 2026 zijn. Burgemeester Bakermans heeft veel zin om in gemeente Zaltbommel aan de slag te gaan en om u te ontmoeten. De komende tijd zal hij op verschillende momenten en manieren kennismaken met de gemeenteraad, inwoners, ondernemers, verenigingen en andere organisaties in de gemeente. Graag stelt hij zich aan u voor.

Even voorstellen

Burgemeester Bakermans is 56 jaar oud, getrouwd met Ageeth en vader van drie zonen Tjeu (21), Ties (19) en Tije (16). Met zijn gezin woont hij in het dorpje Zeeland in de gemeente Maashorst. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden in de tuin, op het hockeyveld of hardlopend in het buitengebied van Zeeland. Burgemeester Bakermans gaat met veel plezier in gemeente Zaltbommel aan de slag. Hiervoor was hij waarnemend burgemeester in Dongen en burgemeester van de gemeente Landerd. Ook heeft hij gediend als gemeenteraadslid en wethouder in de gemeente Uden en heeft hij een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt.

Eerste indrukken van Zaltbommel

Burgemeester Bakermans heeft onze gemeente de afgelopen tijd al een beetje leren kennen. “Ik had de stad Zaltbommel, met haar prachtige historische gebouwen, al eens eerder bezocht. Maar ik ben tijdens mijn afgelopen bezoeken onder de indruk geraakt van het mooie buitengebied en de invloed van de rivieren op het landschap. Met spoor, waterwegen en de A2 heeft de gemeente een enorme potentie.” Zijn eerste indruk van de gemeente Zaltbommel is die van een gemeenschap met veel saamhorigheid. De vele activiteiten en evenementen die in de gemeente georganiseerd worden laten een actieve gemeenschap zien. Daarnaast ligt er een ambitieus bestuursakkoord. “Wat mij betreft een mooie basis om op aan te haken. De komende periode hoop ik op vele manieren kennis te maken met de inwoners, de dynamiek en ideeën van Zaltbommel.”

Samen aan de slag

Samen met college en raad gaat burgemeester Bakermans aan de slag met de opgaven die de komende jaren op de gemeente af komen. Deze taken en ambities moeten leiden tot aanbevelingen en scenario’s voor de toekomst van de gemeente Zaltbommel. “Wat mij betreft op de manier waarop u gewend bent te ontwikkelen. Samen. Samen met het bestuur, de politiek, onze organisatie en samen met u, de inwoners en ondernemers.”

“Maar eerst is het tijd om u te ontmoeten en om gemeente Zaltbommel beter te leren kennen. Schroom niet en maak gerust een afspraak. Laat zien waarin Zaltbommel zo bijzonder is, wat er goed gaat en wat beter kan. Ik hoop u snel te treffen!”

Burgemeester Bakermans met ambtsketting