Lees pagina voor

Bouw Buitenstad kan van start

1 augustus 2024

Het bestemmingsplan Buitenstad is onherroepelijk verklaard. Dit betekent dat de bouw van ongeveer 330 woningen, winkels, kantoren en horeca langs de Waal, aan de westzijde van Zaltbommel kan beginnen. De Raad van State oordeelde op 31 juli dat het aangepaste plan voldoet aan alle eisen.

Wethouder Ed Goossens is blij met deze uitspraak: "De schop kan de grond in en ik ben heel content met deze onherroepelijke uitspraak van Raad van State. Ook dit langlopende dossier kunnen we nu afronden."

Achtergrond bestemmingsplan Buitenstad

Het oorspronkelijke bestemmingsplan werd in december 2021 vastgesteld, maar moest na een tussenuitspraak in november 2023 worden aangepast. Dit ging specifiek over het beeldkwaliteitsplan voor het beschermd stadsgezicht ZaltbommeI. Dit was onvoldoende geformuleerd. In februari 2024 werden deze aanpassingen goedgekeurd door de gemeenteraad. Met de definitieve goedkeuring van de Raad van State kan de start van de werkzaamheden nog dit jaar plaatsvinden.

Op de hoogte blijven?

Ga voor meer informatie over het project Buitenstad naar www.buitenstad-zaltbommel.nl (Deze link gaat naar een externe website). Op die website kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief (Deze link gaat naar een externe website).

Een schets van de inrichting van het plangebied Buitenstad, met gebouwen, groen, etc.